ارز دیجیتال aUSDT چیست؟ استیبل کوین دلاری تتر با پشتوانه طلا
[ad_1]
استیبل کوین دلاری با پشتوانه طلا، ارمغان جدید شرکت تتر برای جامعه کریپتو است. این توکن که الوی بای تتر (Alloy by Tether) نام دارد و با نماد aUSDT شناخته میشود، علاوهبر مزایای دلار آمریکا از مزیتهای ذاتی طلا هم برخودار است. برای درک بهتر میتوانیم اینطور تصور کنیم که ارز دیجیتال AUSDT همچون یک سکه طلاست که ارزش آن همیشه برابر با یک دلار آمریکا خواهد بود. البته این فقط یک تصویر سازی است و توکن aUSDT هم شبیه به سایر رمزارزها یک دارایی دیجیتال است؛ با این تفاوت که در نوسانهای بازار قیمت ثابتی دارد و پشتوانه آن ارز دیجیتال تترگلد (XAUT) است. اگر علاقهمند هستید با دلار مصنوعی جدید تتر آشنا شوید، با میهن بلاکچین همراه باشید. در این مطلب ابتدا با مفهوم داراییهای پگشده آشنا میشویم و بعد سراغ این میرویم که ارز دیجیتال aUSDT چیست، چه مکانیسمی دارد و تفاوت آن را با تتر و تترگلد بررسی میکنیم.
با میهن بلاکچین، بهترین قیمت خرید و فروش ارزهای دیجیتال رو پیدا کن!
مقایسه صرافی
دارایی پگشده چیست؟
داراییهای پگشده (Tethered Asset) کلاس جدیدی از توکنهای دیجیتال هستند که وابستگی قیمت (Peg) یا نرخ برابری به داراییهای پشتوانهشان دارند. این شکل از داراییها را که با نام استیبل کوین (Stable Coin) هم میشناسیم با وثیقههایی مانند طلا یا ارزهای فیات پشتیبانی میشوند. گاهی ممکن است پشتوانه داراییهای پگشده ترکیبی از داراییهای مختلف باشد تا انعطافپذیری بیشتری داشته باشند و بتوان ریسکهای مرتبط به آنها را به شکل بهتری مدیریت کرد. بهعبارت دیگر داراییهای پگشده میتوانند ارزش طیف وسیعی از داراییها از جمله ارزهای فیات نظیر دلار آمریکا، یورو، کالاهایی مانند طلا، نفت و گندم یا حتی سایر ابزارهای مالی مثل سهام و اوراق قرضه را دنبال کنند.
داراییهای پگشده برای حفظ وابستگی قیمت به داراییهای پایه و ثابت ماندن در نوسانهای قیمتی از مکانیسمهای مختلفی استفاده میکنند. یکی از روشهای رایج ترکیبی از وثیقهگذاری بیش از حد و ایجاد استخرهای نقدینگی قوی در بازارهای ثانویه است. از آنجایی که در این نوع استراتژیها، ارزش ذخایر پشتوانه بیش از ارزش دارایی منتشر شده است و نقدینگی کافی برای انجام معاملات روان در بازارهای ثانویه وجود دارد، ارزش دارایی پگشده همواره ثابت میماند و با ارزش دارایی پشتوانه همسویی نزدیکی دارد.
ارز دیجیتال تتر (USDT) یکی از نمونههای رایج و شناختهشده داراییهای پگشده است و ادعا میکند که به اندازه تترهای در گردش، ذخایر دلاری دارد. استیبل کوین تتر پشتوانه ۱:۱ به دلار ایالات متحده دارد. علیرغم اینکه تتر با استقبال فراوانی مواجه شده و در طول این سالها رشد خوبی داشته است؛ اما به دلیل مسئله دیپگ شدن (Depegging) با چالشهای نظارتی مواجه شد.
شرکت تتر برای حل این چالش و تایید ذخایر خود نزد نهادهای نظارتی، دائما تحت حسابرسیهای (Audit) مستقل قرار میگیرد. این شرکت در ماه آوریل ۲۰۲۴ (فروردین ۱۴۰۳) موفق به دریافت استاندارد کنترلهای سازمان و سیستم (SOC) شد که بالاترین استاندارد امنیتی است. همچنین تتر با هدف افزایش شفافسازی اقدامات خود، هر سه ماه یکبار گزارشهای مربوط به ذخایر و ترکیب داراییهای خود را منتشر میکند.
پلتفرم الوی (Alloy) و ارز دیجیتال aUSDT چیست؟
الوی (Alloy) پلتفرمی برای مینت توکن با استفاده از قراردادهای هوشمند سازگار با ماشین مجازی اتریوم (EVM) است که توسط شرکت تتر معرفی شده است. توکنهای مینتشده در این پلتفرم توسط توکن تترگلد (XAUT) که یک استیبل کوین با پشتوانه طلای فیزیکی ذخیرهشده در سوییس است، پشتیبانی میشوند.
اولین ارز دیجیتالی که در پلتفرم الوی راهاندازی میشود، توکنی با نام الوی بای تتر (Alloy by Tether) و نماد aUSDT است که ارزش دلار ایالات متحده را دنبال میکند و وثیقه آن توکن تترگلد است. از آنجایی که ارز دیجیتال aUSDT با استفاده از قراردادهای هوشمند ماشین مجازی اتریوم مینت میشود، با اکوسیستم اتریوم و بلاکچینهای سازگار با EVM یکپارچه است و میتواند با آنها همکاری کند.
توکن aUSDT پگ دلاری دارد و پشتوانه آن تترگلد است؛ بنابراین بهعنوان یک دارایی دیجیتال همزمان از مزیت ثبات قیمت دلار و کمیابی طلا برخوردار میشود. همانطور که میدانید طلا یک ذخیره ارزش سنتی است که به دلیل نوسان اندک قیمت مورد توجه قرار دارد. ارز دیجیتال تترگلد یک توکن ERC-20 در بلاکچین اتریوم است و ارزشی معادل با یک اونس تروی (۳۱.۱ گرم) طلا دارد. به این ترتیب، اگر کسی در یک آدرس بلاکچینی ارز دیجیتال تترگلد داشته باشد، به این معناست که او همان مقدار طلای واقعی را در انبار طلای فیزیکی سوییس ذخیره کرده است.
توسعه و انتشار توکن AUSDT با همکاری دو شرکت Moon Gold NA, S.A. de C.V و Moon Gold El Salvador, S.A و تحت مجوز کمیسیون ملی داراییهای دیجیتال السالوادر (CNAD) انجام شده است. از این رو، بهنظر میرسد ارز دیجیتال AUSDT به موازات استانداردهای نظارتی گام برمیدارد.
چطور از قراردادهای هوشمند Alloy by Tether استفاده کنیم؟
اگر میخواهید با استفاده از قراردادهای هوشمند Alloy by Tether توکن تترگلد وثیقه بگذارید و aUSDT مینت کنید، کافی است به پلتفرم alloy.tether.to بروید. از طریق رابط کاربرپسند این پلتفرم میتوانید بهراحتی مینت و بازخرید ارز دیجیتال aUSDT را انجام دهید.
بهعلاوه، اگر دانش کافی دارید، میتوانید با استفاده از ابزارهای تخصصی، بهطور مستقیم با قراردادها تعامل داشته باشید. لازم به یادآوری است که فقط آدرسهای تایید شده اتریوم که مراحل احراز هویت (KYC) را گذرانده باشند، به این ابزارها دسترسی دارند. برای اطلاعات بیشتر در این خصوص میتوانید به بخش “Frontend” در منوی “Documentation” پلتفرم Alloy مراجعه کنید.
مکانیسم توکن aUSDT چیست؟
توکن aUSDT ثبات قیمتش را از دلار آمریکا وام میگیرد و حفظ ارزش آن وابسته به ذخایر طلای وثیقهشده است. نحوه عملکرد ارز دیجیتال aUSDT را میتوانیم به سه بخش وثیقهگذاری بیش از حد، قراردادهای هوشمند Tether Vaults و مکانیسم لیکویید شدن تقسیم کنیم. در ادامه هر یک از این بخشها را بررسی میکنیم:
وثیقهگذاری بیش از حد
یکی از ویژگیهای مهم توکن aUSDT وثیقهگذاری بیش از حد است. در حقیقت ارزش واقعی تترگلدهایی که وثیقه میشوند، بیش از ارزش اسمی آنهاست. این ارزش مازاد به عنوان سپر عمل میکند و از ثبات دلاری توکن aUSDT در برابر نوسانهای احتمالی قیمت طلا محافظت میکند. به عبارت دیگر ارزش وثیقهای که کاربر واریز میکند، بیش از ارزش توکنی است که مینت میکند.
کاربران میتوانند با قفلکردن مقدار مشخصی توکن تترگلد در قرارداد هوشمند، مقدار متناظری aUSDT مینت کنند. حداکثر توکنی که یک کاربر میتواند مینت کند، از طریق نسبت وثیقه به دارایی بهدست میآید و آستانه لیکوییدشدن (Liquidation Point) نامیده میشود. نسبت وثیقه به دارایی باید بیش از ۷۵٪ باشد.
قراردادهای هوشمند تتر والتس (Tether Vaults)
تتر والتس (Tether Vaults) قراردادهای هوشمند سازگار با اتریوم هستند که از آنها برای مینت و مدیریت توکن aUSDT استفاده میشود. با استفاده از این قراردادهای هوشمند میتوان تترگلدهایی را که پشتوانه توکنهای aUSDT در گردش هستند، بهطور مستقل و بدون مجوز تایید کرد. این قراردادهای هوشمند در اکوسیستم aUSDT کاربردهای متعددی دارند که عبارتند از:
- ذخیره وثیقه کاربران
- ذخیره توکنهای aUSDT که هنوز صادر نشدهاند
- ذخیره اطلاعات وضعیت توکنهای aUSDT مینتشده کاربر در ازای وثیقهگذاری در خزانه (CMP)
- ذخیره ویژگی آدرسها مانند مقدار توکنهای aUSDT مینت شده، مقدار تترگلدهای وثیقهشده و نسبت ارزش به مینت (MTV) موقعیت
فقط آدرسهایی که مراحل احراز هویت را با موفقیت گذرانده باشند، میتوانند با قراردادهای هوشمند تعامل داشته باشند و توکن aUSDT را مینت کنند. آدرسهای تاییدشده برای شرکت در فرآیند مینت در لیست سفید قرار میگیرند.
قراردادهای هوشمند از این دادهها برای ارزیابی موقعیت بدهی استفاده میکنند. اگر یک حساب نزدیک به لیکویید شدن باشد، نقدسازهای (Liquidator) مجاز میتوانند وارد عمل شوند. آنها تترگلدهای وثیقهشده کاربر را از او بازخرید میکنند و در عوض مقدار متناظری aUSDT که ارزش آنها از توکنهای مینتشده بییشتر نباشد را به خزانه بازمیگردانند. این مکانیسم باعث یکپارچگی میشود و از سیستم در برابر وثیقهگذاری ضعیف محافظت میکند.
هر خزانه از یک اوراکل مشخص برای تعیین قیمت توکن تترگلد و داراییهای پگشده استفاده میکند. بهطور مثال اوراکل توکن aUSDT با دنبال کردن قیمت دلار، یک پگ ۱:۱ بین یک واحد aUSDT و یک دلار ایجاد میکند.
از آنجایی که فناوری قراردادهای هوشمند Vault، فرآیندهای مینت، بازخرید و ایجاد نقدینگی توکن aUSDT را بهطور خودکار انجام میدهد و در عین حال شفافیت و اعتماد به سیستم را تضمین میکند، نقش حیاتی در عملکرد و امنیت سیستم Alloy by Tether دارد.
لیکویید شدن وثیقه
لیکویید شدن وثیقه زمانی اتفاق میافتد که ارزش وثیقهای که برای مینت گذاشتهشده است، به زیر آستانه تعیینشده برسد. توکنهای مینتشده دارای یک آستانه لیکوییدشدن ۷۵٪ هستند که از طریق حداکثر نسبت مینت به ارزش (MTV) مشخص میشود. نسبت MTV نشان میدهد که حداکثر ارزش قابلمینت وثیقه چقدر است.
اگر یک پوزیشن به آستانه لیکویید شدن نزدیک شود، نقدسازهای مجاز میتوانند برای تسویهکردن موقعیت وارد عمل شوند. آنها اجازه دارند که تترگلدهای کاربر را از خزانه برداشت کنند و به اندازه توکنهایی که در ازای وثیقه مینت شده، توکن aUSDT را به خزانه برگردانند. لیکوییدیتورها با یک هزینه اندک، موقعیتهای نزدیک به لیکویید شدن را مدیریت میکنند. ممکن است آنها بسته به شرایط و مبلغی مورد توافق، تمام یا بخشی از وثیقه را بخرند.
توکن aUSDT را از کجا بخریم؟
یکی از روشهای خرید توکن AUSDT این است که توکنهای تترگلد را به قرارداد هوشمند در پلتفرم الوی واریز کنید تا در ازای وثیقه، مقدار متناظری توکن aUSDT مینت و مستقیما در آدرس شما صادر شود. همچنین میتوانید ارز دیجیتال aUSDT را در بازارهای ثانویه مانند صرافیهای متمرکز و غیرمتمرکز معامله کنید.
پلتفرم Alloy by Tether در ازای مینت توکن aUSDT سه نوع کارمزد دریافت میکند که بر حسب نقطه پایه (BPS) محاسبه میشود. نقطه پایه یک واحد اندازهگیری برای تعیین نرخ بهره و سایر درصدها در امور مالی است و برابر با یک صدم از ۱٪ یا ۰.۰۱٪ است.
منظور از کارمزد مینت، هزینهای است که کاربر هنگام مینت توکنهای جدید aUSDT باید بپردازد. در حال حاضر کارمزد مینت هر توکن aUSDT برابر با 25bps (۰.۲۵٪) است.
- کارمزد بازگشت
منظور از کارمزد بازگشت، هزینهای است که کاربر هنگام بازخرید توکنهای aUSDT و دریافت وثیقههای خود باید بپردازد. در حال حاضر کارمزد بازگشت هر واحد aUSDT برابر با 25bps است.
- کارمزد لیکوییدشدن
کاربر زمانی موظف به پرداخت این کارمزد میشود که موقعیت وثیقهشده (نسبت XAUT به aUSDT) به زیر آستانه تعیینشده برسد و به لیکویید شدن نزدیک شود. در حال حاضر کاربر بابت لیکوییدشدن هر واحد تترگلد باید 75bps بپردازد. بهعبارت دیگر بابت هر توکن تترگلدی که در جریان لیکوییدشدن توسط نقدساز بازخرید میشود، باید ۰.۰۵٪ از ارزش آن به عنوان کارمزد پرداخت شود.
توجه داشته باشید که کارمزد لیکویید شدن با حق لیکویید شدن متفاوت است. حق لیکویید شدن، تخفیفی روی تترگلدهای تسویه شده است تا نقدسازها به حفظ سیستم در برابر وثیقهگذاری ضعیف تشویق شوند. در مقابل کارمزد لیکوییدشدن توسط نقدساز به پلتفرم یا پروتکل پرداخت میشود تا هزینههای عملیاتی مرتبط با فرآیند لیکوییدشدن جبران شود.
مزایای توکن aUSDT چیست؟
توکن aUSDT چند ویژگی مثبت دارد که از جمله میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- همزمان از مزیت ثبات قیمت دلار و کمیابی طلا برخوردار است
با توجه به اینکه توکن aUSDT دارای پشتوانه طلای فیزیکی است، فرصت خوبی برای سرمایهگذاری محسوب میشود. در واقع پگ دلاری و ارزش ذاتی طلا تضمینی برای ثبات این استیبل کوین هستند و مواجهه با نوسان قیمت که مهمترین دغدغه ارزهای دیجیتال است را کاهش میدهد.
- ایجاد شفافیت از طریق قراردادهای هوشمند قابلحسابرسی
توکن aUSDT مبتنی بر بلاکچین اتریوم است و از قراردادهای هوشمند قابلحسابرسی استفاده میکند. به همین دلیل فرآیندهای مینت و بازخرید به شیوهای امن و شفاف انجام میشوند. بهعلاوه مدل وثیقهگذاری بیش از حد و سازگاری با اکوسیستم اتریوم، استفاده از این توکن در پلتفرمهای مالی مختلف و تولید بازده را آسانتر میکند.
نکته مثبت دیگر در مورد توکن aUSDT این است که کاملا بهصورت آنچین عمل میکند. از آنجایی این توکن یک ارز دیجیتال باثبات است، باعث تنوع بخشیدن به سبد سرمایه میشود و فرصت درآمد غیرفعال مانند کسب سود حاصل از وثیقهگذاری بیش از حد را فراهم میکند. همچنین، میتواند جایگزین مناسبی برای سرمایهگذاری در سیستمهای بانکداری سنتی باشد.
مقایسه تتر با تترگلد و aUSDT
ارز دیجیتال تتر (USDT) یک استیبل کوین با پشتوانه دلار آمریکاست و از آن بیشتر برای معاملات روزمره استفاده میشود. تترگلد (XAUT) یک توکن است که ارزشی معادل با یک اونس تروی طلای فیزیکی دارد و به سرمایهگذارانی پیشنهاد میشود که دنبال سرمایهگذاری روی طلا هستند. در نهایت aUSDT یک استیبل کوین با پگ دلاری و پشتوانه تترگلد است که ثبات دلار و امنیت طلا را با هم دارد. این توکن بهواسطه مکانیسم وثیقهگذاری بیش از حد، میتواند سود خوبی را نصیب سرمایهگذاران کند.
در جدول زیر میتوانید تفاوت USDT ،XAUT و aUSDT را ببینید:
توکنهای پگشده به ارزهای فیات USDT | توکنهای پگشده به طلا XAUT | Alloy By Tether aUSDT | |
وثیقه | ارزهای فیات | طلای فیزیکی | ارز دیجیتال تترگلد |
مکانیسم حفظ ثبات | ذخایر فیات | قیمت طلا | وثیقهگذاری بیش از حد |
کاربرد | تراکنشهای روزانه و معاملات | ذخیره ارزش و سرمایهگذاری | ابزار پرداخت و سرمایهگذاری |
ریسکهای احتمالی | مواجهه با قانونهای نظارتی و دیپگ شدن | نوسانهای قیمت طلا | ریسکهای مرتبط با قراردادهای هوشمند و لیکویید شدن |
نحوه بازخرید تترگلدهای وثیقهشده چگونه است؟
کاربرانی که برای مینت توکن aUSDT، تترگلد وثیقهکردهاند، میتوانند در پلتفرم Alloy با استفاده از قراردادهوشمند Tether Vault درخواست برداشت خود را ثبت کنند. شرط موافقت با درخواست این است که به موجب برداشت، نرخ MTV از ۷۵٪ بالاتر نرود و زیر آستانه لیکویید شدن بماند. دلیل شرط این است که مکانیسم وثیقهگذاری بیش از حد همیشه رعایت شود.
درصورتی که نسبت MTV از ۷۵٪ بالاتر برود، پروتکل با درخواست برداشت موافقت نمیکند. در چنین شرایطی کاربر میتواند با برگرداندن بخشی از aUSDTهای مینتشده خود، نسبت MTV را به حد مجاز برساند و بعد برای برداشت اقدام کند. به این نکته هم باید توجه داشته باشید که برداشت وثیقه، بدون برگرداندن مقدار متناظری aUSDT، باعث افزایش نرخ MTV میشود و در نتیجه ریسک لیکویید شدن را افزایش میدهد.
همچنین کاربر برای برداشت همه تترگلدهای وثیقهشده، باید تمام aUSDTهای مینت شده خود را برگرداند. در این فرایند ممکن است کاربر برای جبران کسری و پذیرش درخواست برداشت، مجبور شود مقداری توکن aUSDT از بازارهای ثانویه مانند صرافیهای ارز دیجیتال بخرد.
جمعبندی
شرکت تتر، صادرکننده برترین استیبلکوین دنیای کریپتو، از پلتفرم جدیدی به نام Alloy رونمایی کرده است که هدف آن ایجاد داراییهای پگشده به تترگلد با مکانیsم وثیقهگذاری بیش از حد است. اولین توکنی که با استفاده از این قرارداد هوشمند ایجاد میشود، ارز دیجیتال aUSDT است که ارزش دلار آمریکا را دنبال میکند و پشتوانه آن تترگلد است. بهعبارت دیگر دارندگان توکن الوی همزمان از ثبات دلار و امنیت طلا برخوردار میشوند. نظر شما در مورد دلار مصنوعی جدید تتر چیست؟ آیا به اندازه USDT مورد استقبال جامعه کریپتو قرار میگیرد.
سوالات متداول (FAQ)
ارز دیجیتال aUSDT چیست؟
ارز دیجیتال aUSDT استیبل کوین جدید تتر است که وابستگی یک به یک به دلار آمریکا دارد و پشتوانه آن طلای فیزیکی است.
استیبل کوین aUSDT را از کجا بخریم؟
کاربران میتوانند در ازای وثیقهگذاری تترگلد در قرارداد هوشمند پلتفرم Alloy، استیبل کوین aUSDT مینت کنند یا آن را از صرافیهای متمرکز و غیرمتمرکز بخرند.
[ad_2]