15

افزایش تعرض به جنگلبانان در سال جاری – تابناک

[ad_1]

به گزارش تابناک، سرهنگ علی ملکی آهنگران در گفت وگو با ایسنا، افزود: در فروردین ماه امسال 15 مورد ضرب و جرح به مأموران در حین انجام وظیفه داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 36 درصد افزایش داشته است. یکی از دلایل این امر حضور آنها در میدان و تلاش برای اجرای قانون است.

وی درباره اقدامات پیشگیرانه در برابر حملات تلافی جویانه عوامل منابع طبیعی گفت: قطعا افزایش حمایت های حقوقی و قضایی به ویژه حمایت های اجتماعی می تواند در این زمینه موثر باشد. اولین قدم باید فرهنگ سازی برای مردم باشد تا بدانند عوامل منابع طبیعی قابل اعتماد هستند و وظیفه آنها حفاظت از جنگل ها و منابع طبیعی به عنوان یک گنجینه ارزشمند است تا به دست آیندگان برسد. اگر مردم به این نتیجه برسند قطعا از ما حمایت خواهند کرد. اگر در جایی شاهد حمله یا آتش سوزی بودند، فوراً به ما اطلاع دهید. باید تلاش کنیم تا به جایی برسیم که اگر کسی درختی را قطع کند، مردم به او به چشم یک جنایتکار نگاه کنند و از حمایت عمومی محروم شود. این بزرگترین هدفی است که ما به دنبال آن هستیم.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به تلاش برای تجهیز افسران منابع طبیعی به سلاح های مناسب، تصریح کرد: در نظر داریم نیروهای خود را به سلاح هایی مجهز کنیم که قدرت بازدارندگی مناسبی داشته باشد و تلاش می کنیم تحویل دهیم. این امکانات به زودی برای آنها

وی در خصوص تغییر وضعیت نیروهای شرکتی سازمان منابع طبیعی گفت: ما واقعاً از آنها می خواهیم که وضعیت خود را تغییر دهند، البته ممکن است برخی از آنها شرایط لازم را نداشته باشند شاخص تغییر وضعیت است، اما نیروهای واجد شرایط را پیگیری کرده ایم. اگر قانون تغییر کند و دولت ابلاغ کند، در آن شرایط می توانیم نسبت به تغییر وضعیت اقدام کنیم.

ملکی آهنگران تاکید کرد: سیاست کلی این است که دولت کوچک شود و مواردی که خلاف سیاست های کلی است معمولا مورد توافق قرار نمی گیرد.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به عملکرد یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی در فروردین ماه سال جاری، گفت: در این مدت 4590 تماس با سامانه های 139 و 1504 برقرار و گشت ها اعزام شدند. برای بررسی هر یک از این اخبار. ۲۷۳۶ پرونده قضایی تشکیل و ۳۳۶ متخلف دستگیر شدند. این افراد مرتکب جنایاتی مانند غصب زمین و قطع درختان شدند. از این تعداد 246 دستگاه خودرو و 83 دستگاه قطع درخت از قبیل اره برقی توقیف شد.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور افزود: 582 هکتار از اراضی ملی خلع ید و به بیت المال بازگردانده شد و از تصرف 437 هکتار از اراضی ملی جلوگیری شد یعنی از اقدامات نیروهای در حین توقیف از متخلفان جلوگیری شد. 1011 پرونده در عرصه اراضی ملی به مساحت 1971 هکتار به منظور جلوگیری از تخریب و تصرف اراضی تشکیل شد. همچنین برای اجرای تبصره 1 ماده موارد 14 درصد افزایش ولی از نظر مساحت 12 درصد کاهش می یابد.

ملکی آهنگران افزود: تخریب و تصرف منابع طبیعی 9 درصد و مساحت 20 درصد کاهش داشته است. در واقع، با کاهش تعداد حملات، حذف مالکیت نیز کاهش می یابد.

وی تاکید کرد: هرچه حضور در میدان بیشتر شود، از تجاوزات و جرایم مرتبط با منابع طبیعی کاسته می شود.

وی در خصوص اجرای آرای دادگاه ها در خصوص خلع ید اراضی نیز گفت: خلع ید زمین نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر موقعیت 18 درصد و از نظر مساحت 32 درصد کاهش داشته است.

فرمانده یگان حفاظت نیروی انتظامی گفت: برای مبارزه با قاچاق چوب 408 پرونده تشکیل و 5764 کنده 647 مترمکعبی کشف شد. از نظر تعداد الوار نیز در فروردین ماه امسال نسبت به سال گذشته 44 درصد و 48 درصد رشد قاچاق چوب و زغال داریم.

به گفته فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در فروردین ماه امسال 32 فقره در حوزه کوره های زغال سنگ غیرمجاز تشکیل و 53 کوره زغال سنگ تخریب و جمع آوری شد و 303 مورد نیز جمع آوری شد. چرای غیرمجاز 44 هزار و 669 راس دام و 940 پرونده بر اساس ماده 42 قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع در منطقه جنگلی تشکیل شد.

ملکی آهنگران در پایان تصریح کرد: در فروردین ماه 41 مورد آتش سوزی در عرصه های طبیعی رخ داد و 59 درصد مساحت نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشت که البته بارندگی ها در این زمینه موثر بود.

[ad_2]

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا