6

دارویی که قارچ‌ها را وادار به خودکشی می‌کند

[ad_1]

در تحقیقات پیشگامانه دانشگاه اکستر، دانشمندان کشف کرده اند که رایج ترین عوامل ضد قارچی در جهان، پاتوژن ها را وادار به خودکشی می کنند. این کشف نویدبخش بهبود روش های حفاظت از منابع غذایی و سلامت انسان است.

به گزارش ایسنا، در مورد بیماری های قارچی گیاهان، قارچ کش های آزول بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. دانشمندان قبلاً مکانیسمی را کشف کرده اند که آزول ها توسط آن قارچ های بیماری زا را از بین می برند.

سازوکار

به گفته هوش مصنوعی، در مطالعه‌ای به رهبری پروفسور گرو استاینبرگ، او بررسی کرد که چه اتفاقی برای قارچ Zymoseptoria tritici می‌افتد.

آزول ها مستقیماً آنزیم های موجود در سلول های بیماری زا را هدف قرار می دهند که ارگوسترول تولید می کنند. ارگوسترول نقش مهمی در حفظ ساختار و عملکرد غشای سلولی قارچ دارد، به این معنی که جلوگیری از سنتز آن منجر به بی ثباتی و مرگ سلولی می شود.

آنها از تصویربرداری سلول زنده و ژنتیک مولکولی برای درک اینکه چرا مهار سنتز ارگوسترول منجر به مرگ سلولی قارچی می شود استفاده کردند.

محققان دریافته‌اند که آزول‌ها سطح ارگوسترول را کاهش داده و سایر فرآیندهای متابولیک را افزایش می‌دهند که منجر به تجمع محصولات جانبی سمی می‌شود. این فرآیندی به نام آپوپتوز یا به اصطلاح برنامه “خودکشی” را آغاز می کند که در نهایت باعث می شود سلول خود را بکشد.

مقاومت و آینده

نویسنده اصلی این مطالعه، گرو استاینبرگ، گفت که یافته های آنها درک متعارف را از نحوه کشتن پاتوژن های قارچی توسط آزول ها تغییر می دهد.

او می‌گوید: «ما نشان می‌دهیم که آزول‌ها برنامه‌های «خودکشی» سلولی را آغاز می‌کنند که منجر به خود تخریبی پاتوژن‌ها می‌شود. این واکنش سلولی دو روز پس از شروع درمان رخ می دهد. او می گوید که سلول ها پس از یک دوره معین قرار گرفتن در معرض آزول ها به یک “نقطه بدون بازگشت” می رسند.

با این حال، این به پاتوژن ها زمان بیشتری برای ایجاد مقاومت در برابر آزول ها می دهد.

این محقق افزود: مطالعه ما نشان دهنده فعالیت پرمصرف ترین عوامل کنترل شیمیایی در پاتوژن های گیاهی و انسانی در سراسر جهان است. یافته‌های این مطالعه برای کمک به اصلاح استراتژی‌هایی است که می‌تواند جان انسان‌ها را نجات دهد و امنیت غذایی را در آینده تضمین کند.

مکانیسم مشابهی در قارچ برنج یافت شده است. این قارچ باعث بیماری می شود و حدود 30 درصد برنج را از بین می برد. آنها همچنین برخی از داروهای ضد قارچ را امتحان کردند و همه همان پاسخ را نشان دادند.

به عبارت دیگر، آنها به این نتیجه رسیدند که جلوگیری از سنتز ارگوسترول منجر به خود تخریب سلول های بیماری زا می شود.

تضمین امنیت تولید مواد غذایی و حفظ بهره وری کشاورزی

بیماری های قارچی تهدیدی مهم برای کشاورزی جهانی و سلامت انسان هستند. این بیماری ها سالانه 25 درصد از تولیدات گیاهی جهان را از بین می برند.

بیماری های قارچی علاوه بر تأثیر بر گیاهان، خطرات جدی برای سلامت انسان نیز به همراه دارند. آنها می توانند برای افرادی با سیستم ایمنی ضعیف خطرناک باشند.

یکی از اصلی ترین راه های دفاعی در برابر بیماری های قارچی در کشاورزی استفاده از قارچ کش های آزول است. قارچ کش های آزول برای محافظت از محصولات در برابر پاتوژن های قارچی مختلف حیاتی هستند، بنابراین به تولید مواد غذایی و حفظ بهره وری کشاورزی کمک می کنند.

تکیه بر قارچ کش های آزول یک چالش است. استفاده گسترده و مکرر از این مواد شیمیایی می تواند منجر به ایجاد مقاومت در جمعیت های قارچی شود. بنابراین، نیاز به تحقیق مستمر و توسعه استراتژی های جدید ضد قارچی و درمان های جایگزین برای اطمینان از کنترل موثر بیماری های قارچی وجود دارد.

انتهای پیام

[ad_2]

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا