9

سناریوی خوب، بد، زشت پیش روی بورس/ مواضع جلیلی ضد بورس است/ چراغ سبز بورس به پیروزی پزشکیان

[ad_1]

تحلیل پیروزی نامزدهای انتخاباتی در بورس

اقتصاد 24- شمارش معکوس برای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری آغاز شد. جدای از بازار دلار و طلا که واکنش آنها به دلیل سیاست های بانک مرکزی همچنان مخفی مانده است، بورس تهران واکنش آزادتری دارد و پول های آن هوشمندانه تر حرکت می کند. مدتی است که فعالان بازار در صفحات شخصی خود نظرسنجی هایی درباره نتایج انتخابات برگزار می کنند و یا به دنبال انتشار نظرسنجی های رسمی بیشتری برای تصمیم گیری درباره سرمایه خود هستند.

آخرین نظرسنجی مرکز پژوهش های مجلسی نشان می دهد که مسعود مزکیان در رقابت های انتخاباتی ریاست جمهوری هم در بین رای دهندگان و هم در بین منتخبان رتبه اول را کسب کرده است. بعد قالیباف و جلیلی که در وسط دو جامعه آماری با کمی تفاوت با یکدیگر قرار داشتند. در هر صورت تحلیل های کارشناسی نیز بر اساس همین نظر است. پیام الیاس کردی، تحلیلگر بازار سرمایه، سه سناریو در این زمینه ارائه می دهد.

سناریوی خوب، بد و زشت بورس / چراغ سبز برای پیروزی پزشکان در بورس

در پیام پیش بینی شاخص کل بورس الیاس کردی به اقتصاد 24 آمده است: پیش بینی شاخص کل بورس بستگی به پیش بینی انتخابات دارد. من فکر می کنم سه نفر از نامزدها شانس بیشتری دارند. آقایان جلیلی قالیبافان و پزشکان. از این سه مواضع آقای جلیلی واقعاً ضد بورس است و از گفتن این مواضع ابایی ندارد. با توجه به مشاورانی که دارند و صحبت هایی که در مورد بازار ثانویه داشته اند، می توان گفت که حتی گاهی اوقات با بازار سرمایه هم اختلاف دارند.

وی می افزاید: در صورت پیروزی مسعود مزیکیان که به نظر طرفدار اقتصاد و مذاکره با غرب است، بازار سرمایه واکنش اولیه بسیار مثبتی خواهد داشت. مطمئنم اگر سر کار بیاید فکر می کنم باید چند روز در صف بمانیم و اوضاع خیلی خوب خواهد شد. اما وقتی این فضای هیجانی بگذرد، بازار می فهمد که همان وعده های آقای بیزیکیان به این راحتی محقق نمی شود و واقعا باید به فکر اقتصاد بود.


بیشتر بخوانید: مردم به شعارهای بورسی نامزدها تکیه نکنند/ واکنش بورس به نتایج انتخابات شدیدتر از دوره های قبل خواهد بود.


اما به گفته وی، آقای کلیباف که ظاهراً در بحث مذاکرات معتدل است و طرح بحث آنها تکمیل نشده و مواضع آنها در زمان ریاست مجلس در صورت پیروزی به بازار سرمایه کمکی نکرده است. برای بازار سرمایه بد نخواهد بود و به نظر من گزینه ای نیست که مثلاً بازار سرمایه بخواهد واکنش بزرگی داشته باشد.

تحلیل پیروزی نامزدهای انتخاباتی در بورس

تعهد مستقیم به بورس؛ پرچم قرمز بازار است

این کارشناس بازارهای ملی در ارزیابی دیدگاه کاندیداها نسبت به بازارهای مالی بیان می کند: واقعیت این است که مشکل اصلاً مربوط به بازارهای مالی مانند بورس نیست. اگر یک نامزد بتواند کیک اقتصادی را درست کند، روابط ما را درست کند، شرایط ما را در دنیا درست کند، بازار سرمایه خوب می شود. و کاندیدایی که مستقیماً در مورد بورس وعده می دهد احتمالاً واقعاً متوجه موضوع اقتصاد و بحث بازار ثانویه و بورس نشده است. اما متاسفانه در حال حاضر اقتصاد اولویت ما نیست.

به گفته الیاس کردی باید یک بار برای همیشه تصمیم سخت خود را بگیریم. تصمیم سخت این است که باید به سمت پذیرش بازار واقعی برویم و از شعارهای پوپولیستی و کار واقعاً پوپولیستی دور شویم و کارشناسانی را استخدام کنیم که سریعتر ما را به این اقتصاد برسانند. اگرچه به دنبال یارانه ویژه در کشور بودیم و از گروه های خاصی حمایت می کردیم، اما ناآگاهانه کار دیگری انجام دادیم و خسارت وارد کردیم.

مشکل دلار دو نرخی یک شبه حل نمی شود

وی حذف نرخ دلار یا یارانه را مثال می زند و ادامه می دهد: ما نمی توانیم این چیزها را یک شبه هضم کنیم. اجرای آنها نیاز به یک برنامه بلند مدت اما مفصل دارد و باید از فردا شروع کنیم. متأسفانه، من نمی بینم که کسی بخواهد چنین تصمیمی بگیرد. با هیچ یک از این نامزدها به سمت اقتصاد بازار نخواهیم رفت. اگرچه برخی از آنها وعده هایی دادند. مثلا همین دکتر یا تولیدکننده فرش می گفت در دلار نیما آرام آرام رشد می کنیم. این نمی تواند برای بازار امیدوار کننده باشد. اگر سه چهار دولت گذشته را بررسی کنید، می بینید که چقدر وعده های مختلف داده شده است. وقتی به سال گذشته و بلایایی که بر بازار سرمایه و اقتصاد ایران آمد نگاه می کنیم، متوجه می شویم که اینها همه وعده بوده یا اگر عملی بوده، قابل دوام نبوده است.

به گفته این کارشناس، تصور کنید اگر بگوییم بهترین کار این است که قیمت نان را واقعی کنیم. در آن صورت مصرف بهینه می شود، بحث واردات گندم حل می شود و تکلیف کشاورز برای ما روشن می شود و واقعیت این است که احساس می کنم از آن مرحله بسیار دور هستیم زیرا هنوز این اصل را نپذیرفته ایم. . در چنین شرایطی اگر کسی قول دهد این طرح را یکی دو ماه دیگر اجرا کند، یکی دو ماه دیگر آنقدر صدا و اعتراض به گوش می رسد که به خانه اول برمی گردیم.

[ad_2]

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا